Företag

Maskinteknologsektionen vid Luleå tekniska universitet arbetar för att skapa en så mångfacetterad kontakt med näringslivet som möjligt. Vi vill erbjuda våra studenter möjligheten att skapa kunskap om samt knyta kontakter med arbetslivet genomgående under sin studietid.

Vid samarbete med oss får Ni som företag möjlighet att träffa och knyta kontakt med studenter under alla våra program och inriktningar. Vi erbjuder en mängd olika aktiviteter, alltifrån lunchföredrag till After Works och Case-kvällar. Nedan följer exempel på de vanligaste eventen vi anordnar samt information om vår årliga arbetsmarknadsmässa.

l

Casekväll

Utmana våra studenter med ett case. Förutom att presentera er för våra studenter har ni här även möjligheten att sätta deras kunskaper på sin spets. Tillsammans tar vi fram ett upplägg för eventet och ni får chansen att se hur studenterna löser problem på kort tid.
w

After Work

Ett mer avslappnat event där man får möjlighet att sitta ner och prata med studenterna över en bit mat. Ett bra event för intressanta och givande diskussioner, mindre caselösning eller liknande.

Lunchföredrag

Studenter kommer för att lyssna på just er. Här har ni som företag chansen att presentera er; ert företag, ett speciellt projekt ni arbetar med just nu, traineeprogram eller hur det är att arbeta hos er. Alternativt kan föredrag hållas om hur ni arbetar med vissa specifika frågor som miljö, hållbar utveckling, logistik etc. Alternativen är många!

Kvällsföredrag

Här får ni chansen att presentera er under ett lite längre och mer intimt event. Ett föredrag eller en presentation hålls i den längd ni önskar, förslagsvis 2x45min med en kvarts paus. Efter föredraget ordnas middag för föredragshållare och studenter med möjlighet till mingel och samtal under avslappnade former. Här kan med fördel ett lite mindre antal studenter inbjudas, som man riktar sig specifikt till.
Alla samarbeten skiljer sig från varandra och taket är högt. Vi skräddarsyr alla våra event och ingenting är omöjligt. Vill Ni bowla med våra studenter eller gå på powerwalk så har vi en projektgrupp redo för just Er.

Ni är varmt välkomna att kontakta oss så kan vi komma fram till vilket typ av samarbete som passar just er bäst!

M-JET

M-JET är Maskinteknologsektionens jobb-, exjobb- och trainee mässa som går av stapeln varje oktober, där företag bjuds in för att marknadsföra sig själva för studenterna och där studenterna i sin tur kan ta chansen att binda kontakter för framtida jobb, exjobb eller traineeplatser.

Majoriteten av besökarna på mässan studerar något av dessa program, men evenemanget är öppet för alla studenter på universitet. Då mässan arrangeras årligen är målet att den ska ses som en möjlighet till att bygga upp en långvarig kontakt mellan företag och studenter. De tjänster som främst brukar efterfrågas är exjobb då mässan sker i samband med ansökningsperioden för dessa. För att kunna skapa en mer personlig kontakt mellan företag och studenter är M-JET begränsad till 20 utställare. Dagen innan mässan kommer en mingelkväll anordnas där de engagerade* studenterna och företagen har möjlighet att närvara och skapa vidare relationer som stärker banden mellan företag och programmen.

Just nu har M-JET existerat och utförts med gott utfall i över 10 år, vilket resulterat till att alumner snabbt haft möjlighet att påbörja sin karriär.

Student som företag är detta ett event som ni ej bör missa!

*De studenter som hjälper till på mässan som värdar eller medlemmar av ledningsgruppen.

Anders Nilsson

Näringslivsansvarig

Per Eriksson

Projektledare M-JET

Maskinteknologsektionen

Maskinteknologsektionen är en icke vinstdrivande ideell organisation som drivs av engagerade studenter.

Studenter under sektionen studerar maskintekniska utbildningar.