Sektionen

Utbildningarna under Maskinteknologsektionen är för dig som vill ha en akademiskt tuff utmaning. För dig som gillar att undersöka hur saker i din omgivning egentligen fungerar i grunden.

De maskintekniska utbildningarna är breda utbildningar som gör dig attraktiv för företag inom de flesta branscherna. Inriktningar inom utbildningarna finns men är ofta sådana att de inte är begränsande vid fullföljda studier. Maskinteknologsektionen är på många sätt likt de utbildningar som hör till den. Sektionen är bred på många sätt och erbjuder stora möjligheter.

Finns det något som lockar dig inom sektionen så är det bara att höra av dig, kontaktuppgifter hittar du under fliken Kontakt. Är du intresserad av något som sektionen inte redan arbetar med men tycker att vi borde göra det? Kontakta styrelsen på styrelsen@m-sektionen.se för att se till att sektionen växer även i framtiden.

I dagsläget består Maskinteknologsektionen av nio undergrupper som sysslar med allt från matservering, festfixning, motorer och fordon till och med utbildningsbevakning.

Möt M-Sektionens Familj

6M Sexmästeri

6M är maskinsektionens sexmästeri. De arrangerar större evenemang ungefär en gång per läsperiod. Exempelvis Grottphaesten och Tough Phaest, två evenemang som är två klara höjdpunkter för studerande på LTU.

De utmärker sig med sina skrik-Rosa västar och välkommande humör. Du hittar 6M:arna där det är mycket folk och fest som till exempel STUK.

De uppskattar alltid träffa ett nytt ansikte så var inte rädd, gå fram och säg hej !

Alumnutskottet

Alumnutskottets medlemmar hjälper alumnkontakten att hantera kontakterna med alumner och arbeta på de evenemang som alumnutskottet håller i. Låter det intressant? Hör av dig till dem!

Avslutnings-banketten

Avslutningsbanketten hålls i samband med Teknologkårens tackcermoni som hålls varje höst innan studenterna går på examensjobb. 2018 är det första året som sektionen anordnar avslutningsbanketten för sina studenter. Har du intresse av att hjälpa till? Kontakta bankettansvarig.

HETS

HETS är Hållbar-Energitekniks programförening.

En programföreningen är en grupp som arbetar för att förgylla studietiden och driva utbildningsbevakning för endast sitt eget program. Detta gör de genom sektionen och tillsammans med sektionens övriga grupper.

Julius

Julius heter sektionens sektionslokal som är belägen på markplan i studenternashus. Sektionslokalen Julius sköts av gruppen Julius. Här kan man komma och hänga när dem känner för att ha öppet. Oftast serveras det nattmat hos Julius 1 timme före samt 1 timme efter STUK har stängt. Kika förbi och ta en underbar jullemacka och häng ett tag.

Även “jullarna” har västar på sig, men i den lite mörkare nyansen Maskinröd med fin vit isbjörnspäls på kragen.

Kårfullmäktige

Då sektionen ingår i Teknologkåren, vilken är en medlemsstyrd organisation, har sektionerna tillsammans med dess medlemmar under kåren möjligheten att påverka Teknologkårens arbete. Detta möjliggörs främst genom kårfullmäktige som är Teknologkårens högst beslutande organ. Kårfullmäktige är ofta förkortat och benämnt KF.

Från Maskinteknologsektionen har vi sex stycken kårfullmäktigeledamöter. Dessa personers roll som kårfullmäktigeledamöter är att föra studenternas talan inför beslut som tas på kårfullmäktigemöten. En kårfullmäktigeledamot väljs av medlemmarna vid ett sektionsmöte. Har du ett förslag, även kallat en motion, som du vill ska behandlas på ett möte? Hör av dig till Vice ordföranden så för han din röst vidare.

kfledamot@m-sektionen.se

MAIL

MAIL är Maskinteknologsektionens arbetsmarknadsutskott som tillsammans med Arbetsmarknadskontakten arbetar med frågor som rör studenterna under sektionen relativt näringslivet. Vill du bli en i MAIL? Hör av dig till dem och fråga!

MAkt

MAkt är sektionens aktivitetsutskott som arrangerar evenemang som till exempel paintball eller SM i snöbollskrig. De syns i de mörkaste västarna i sektionen, deras mörkblåa västar med röda detaljer. Har du några frågor om hur det fungerar i MAkt? Skriv till dem och fråga vetja.

Maskinen-utskottet

I Maskinenutskottet har man som uppgift att hjälpa intendenten att serva och underhålla Maskinen. Gillar du att meka Volvo? Snacka med Intendenten!

M-JET

M-JET är Maskinteknologsektionens jobb-, exjobb- och traineemässa som går av stapeln varje oktober där företag bjuds in för att marknadsföra sig själva mot studenterna och där studenterna i sin tur kan ta chansen att binda kontakter för framtida jobb, exjobb eller traineeplatser. Helt enkelt en arbetsmarknadsmässa för studenterna som går de maskintekniska utbildningarna.

M-JET har en projektgrupp som arbetar från början av februari till mässan är genomförd. Är du intresserad så släng iväg ett mail till oss.

MUPP

MUPP är Maskintekniks programförening.

En programföreningen är en grupp som arbetar för att förgylla studietiden och driva utbildningsbevakning för endast sitt eget program. Detta gör de genom sektionen och tillsammans med sektionens övriga grupper. 

MUU

MUU står för Maskinteknologsektionens utbildningsutskott och är de som hjälper UBS i dennes arbete. Detta genom att arbeta med de frågor som kommer in till utbildningsbevakning.se.

Ph1

Universitetets egna F1- och motorsportförening. Vi anordnar våra Ph1 Söndagar under racehelger och andra evenemang så som Go-karten och Lådbilsrace. Håll utkik på våra sociala medier så ses vi när de röda lamporna släcks.

PI

Ärtsoppa, pannkakor och punsch, vad mer kan man begära en torsdag? Jo, att man får den serverad för en billig peng. Ungefär varannan torsdag hittar ni Pi kränga käk på STUK från klockan 17. Titta förbi och säg hej.

 

Ps. Kön brukar bli lång så kom i tid!

PRiNT

Sektionens PR-utskott leds av PR - Info som tillsammans ser till att sektionens hela grafiska utseende är av högsta kvalitet. Här finns det allt från grafiska designers, fotografer, videografer och redigerare. Låter det roligt? Skriv till PRINT och se vad de behöver hjälp med.

PRISMA

PRISMA är EEIGMs programförening. 

En programföreningen är en grupp som arbetar för att förgylla studietiden och driva utbildningsbevakning för endast sitt eget program. Detta gör de genom sektionen och tillsammans med sektionens övriga grupper.

CRAPHT

CRAPHT är en undergrupp inom Maskinteknologsektionen.

CRAPHT jobbar med brodering av såväl som märken, ryggmärken och annat dylikt en student kan behöva få broderat.

crapht@m-sektionen.se

 

TED

TED är Teknisk Designs programförening.

En programföreningen är en grupp som arbetar för att förgylla studietiden och driva utbildningsbevakning för endast sitt eget program. Detta gör de genom sektionen och tillsammans med sektionens övriga grupper.

Valberedningen

Valberedningen för Maskinteknologsektionen är den grupp människor som är ansvariga för att intervjua och hitta lämpliga personer till poster inom sektionen som skall väljas på ett sektionsmöte. Till exempel styrelseposter, sexmästare och revisorer. Tycker du om att hålla i intervjuer och ett öga för personligheter? Sök till valberedningen!

XP-M

XP-M är Maskinteknologsektionens egna verkstad belägen vid porsögården 500 meter från skolan. Hit kan man för en billig slant komma och mecka lite på sin bil. De har billyft, svetsar, mängder med verktyg, en inbyggd grill i ett bagageutrymme i en SAAB samt mängder med skönt folk. Intresserad av att mecka fordon? Slå iväg ett mail till dem eller titta förbi om du ser att nån är där.

Facebook:  XP-M Experimentverkstaden Maskin

ROSTERIET

Rosteriet är Maskinteknologsektionens egna kaffe och rost förening.

Om du gillar kaffe, är sugen på att mala eget eller utforska världens olika kaffebönor bör du höra av dig till dem!

 

rosteriet@m-sektionen.se

 

M-Fonden

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum ornare, velit quis dapibus eleifend, orci nunc pharetra est, suscipit molestie eros urna nec leo. Nam sit amet sagittis lectus, nec rhoncus leo. Nam vulputate non nisi eu mollis. Cras tellus ex, aliquam sit amet dolor finibus, tincidunt consectetur risus. Nunc sem risus, vestibulum ut quam vestibulum, suscipit volutpat quam. Praesent ut risus ac quam egestas scelerisque et ut lectus. Maecenas.

Maskinteknologsektionen

Maskinteknologsektionen är en icke vinstdrivande ideell organisation som drivs av engagerade studenter.

Studenter under sektionen studerar maskintekniska utbildningar.